Cashmere Care

Cashmere är ett av de mest exklusiva materialen du kan bära och det är med omtanke du ska ta hand om dina plagg. En av många fördelar är att cashmere är ett material som andas. Vilket betyder att du inte behöver tvätta det efter varje användning.

För att behålla formen och öka livslängden på dina plagg rekommenderar vi följande:

1. Noppor

Ingen fara!

Noppor är fullt normalt för cashmereplagg och detta är inte ett tecken på dålig kvalitet. Nopporna är överflödiga fibrer som uppkommer där plagget utsätts för friktion.

Vi skickar med en cashmerekam i varje order som du kan använda dig av för att ta bort nopporna.

Sträck försiktigt på plagget och kamma varsamt på samma håll som fibrernas riktning. Nopporna kommer gradvis att minska över tid och du kommer upptäcka att plagget blir ännu mjukare.

2. Tvätt

Vädra gärna dina plagg efter användning istället för att tvätta.

Vid behov tvätta dina plagg i 30°C på ull-, skonsam- eller handtvättprogrammet, alltid på lägsta centrifugering. Du kan också handtvätta dina plagg i kallt vatten.

När du tvättar, använd gärna ett milt tvättmedel avsett för just cashmere. Använd aldrig blek-, eller sköljmedel.

3. Plantorka

Krama varsamt ur plagget efter tvätt för att få bort vattnet - tänk på att inte vrida. Lägg plagget plant på en handduk för att torka.

Häng aldrig våta och tunga plagg då de lätt tappar passformen.

4. Stryka/Steama

Det bästa sättet för att få dina plagg släta är att använda en steamer och ånga plaggen. Vill du stryka istället, tänk på att göra det på lägsta värme.

5. Förvaring

Förvara dina plagg vikta, helst inuti påsen som plagget levereras i. Lägg i cederträ-kulan som finns på hangtagen tillsammans med dina plagg för att undvika mal.

Med omtanke och rätt förvaring varar dina cashmereplagg längre

LÄS MER OM VÅR CASHMERE