— KÖPVILLKOR —

LEVERANSVILLKOR

Under större kampanjer ber vi om förståelse för att leveranstiderna kan bli något försenade. Det är ett högt tryck på beställningar och vi arbetar så fort vi kan.

- Leveranstider & Frakt -

När du handlar hos Davida.se hanteras en mottagen och godkänd order inom en arbetsdag. Om en vara skulle vara slut i lager kommer du informeras om det via e-post och då kunna byta vara eller häva köpet helt. Normal leveranstid är 1-2 arbetsdagar. Längre leveranstid kan förekomma under högsäsong. Leveransen sker till ditt närmaste DHL ombud. 49 kr fraktavgift tillkommer vid köp under 2000 kr. Vid köp över 2000 kr levereras dina varor fraktfritt. Vänligen notera att om du returnerar varor och ditt totala belopp efter retur understiger 2000 kr så tas en fraktavgift ut om 49kr.

Du kommer att bli meddelad via e-pst, sms eller brev när ditt paket finns att hämta. Vid outhämtat paket tillkommer en avgift på 300 kr. Obs! Du behöver alltid legitimera dig vid uthämtning av paket.

- Internationell leverans och frakt -

Leveranstiden utanför Sverige kan variera mellan 2-4 arbetsdagar.

Vid köp till Norge tillkommer moms och tullavgift.

- Transportskador -

Om du upptäcker synliga skador på paketet redan vid uthämtningstillfället så underlättar det för oss om du anmäler det direkt till ombudet. Du kan även kontakta vår kundtjänst för hjälp. Du når oss på service@davida.se. 

RETUR & BYTE

- 14 dagars ångerrätt -

Du har 14 dagars ångerrätt och bytesrätt från den dag du har mottagit din vara. Vid utnyttjande av ångerrätt skall varan returneras i väsentligt oförändrat skick. DAVIDA erbjuder alltid fria returer och byten. Du får naturligtvis prova din vara för att se att den passar dig men varan skall returneras med originalförpackning och alla etiketter. Vi ber dig att undvika parfym när du provar plaggen. Plagg som doftar nekas retur. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad, betalar vi tillbaka det belopp du betalat.

- Returer och byten -

Fyll i din retursedel och ange anledning till att du skickar tillbaka din vara. Skicka tillbaka varan tillsammans med retursedeln till oss. Returfrakten är förbetald av DAVIDA. Klistra fast den bifogade returfraktsedeln på ditt paket och lämna paketet hos ditt närmaste DHL ombud. Givetvis är det inga problem att kunna byta din vara mot ett annat plagg, en annan storlek eller färg. Önskar du byta till en annan produkt ber vi dig skicka tillbaka varan och sedan lägga en ny order på www.davida.se med önskad produkt. Vänligen notera att om du returnerar varor och ditt totala belopp efter retur understiger 2000 kr så tas en fraktavgift ut om 49kr.

Vid returer utomlands kan det tillkomma fraktavgift

- Reklamera vara -

Kontakta vår kundservice via chat eller skicka ett mail till service@davida.se så snart du upptäcker defekten på din vara så hjälper vi dig med din reklamation. Vi står självklart för returfrakten vid felleveranser samt reklamationer när du använder vår returfraktsedel, har du ingen returfraktsedel be då vår kundservice att skicka en ny till dig. För att få hjälp vid din reklamation: kontakta oss!

- Återbetalning -

När vi hanterar din retur så kommer vi göra en kreditering på din beställning. Du kommer att få en bekräftelse per mail när vi mottagit din retur. Återbetalning av mottagen och godkänd retur sker inom 30 dagar.

- Betalkort -

Vi sätter tillbaka pengarna till ditt kort. Om du betalat med bankkort/betalkort så återför vi pengarna till ditt konto. Återbetalningen kommer att synas på ditt kontoutdrag inom ett par dagar från det att vi gjort återbetalningen.

- Faktura -

Din returnerade vara kommer att krediteras ifrån din faktura. Har du redan betalt in din faktura? – kontakta klarna för återbetalning på 08- 120 120 00.

KÖPVILLKOR

- Kortbetalning -

Det är säkert att handla med kort på davida.se. Pengarna dras först när din order skickas från oss. Detta betalsätt medför inga extra kostnader. DAVIDA använder krypterad dataöverföring. Betalning- och personuppgifter sker genom säkra sidor på nätet. Vid retur krediteras ditt kort automatiskt med motsvarande summa.

- Faktura -

När du betalar via klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.
- Få alltid hem varan innan du betalar.
- Betalningstiden är alltid inom 30 dagar.
- Du behöver inte lämna ut kortuppgifter.
- Alltid 14 dagars ångerrätt.
- Ladda ner dina fakturor från klarna.se
- Möjlighet till delbetalning.

En aviavgift om 29 kr per köp tillkommer vid faktura. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60 kr samt dröjsmålsränta om 25.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.
För att läsa mer om klarna som hanterar fakturorna klicka här.

- Delbetalning -

Delbetala från 50 kr/mån. Dela upp betalningen som det passar dig. Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

- Få alltid hem varan innan du betalar.
- Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet.
- Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter.
- Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura.
- Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad.
- En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp.
- Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång.

Vid ett köp om 10 000 kr med klarna konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Ett exempel om avbetalningen sker under ett års tid: kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

För att läsa mer om klarna som hanterar delbetalningen klicka här.