Vår produktion

Vi producerar alla våra plagg i Inre Mongoliet och har en god relation med våra leverantörer som vi arbetat med i över 10 år.

För att säkerställa goda arbetsvillkor och djurhållning så besöker vårt produktionsteam regelbundet våra leverantörer.

OEKO-TEX Certifikat

Vi kan stolt presentera att allt garn vi arbetar med är OEKO-TEX certifierat. Detta innebär att våra produkter upprätthåller standarden enligt säkerhetsnorm för textil- och klädestillverkning samt håller höga humanekologiska krav.

Det är viktigt för oss att du som kund ska känna dig säker när du handlar och använder våra produkter.

Vår Cashmere

Vår cashmereull kommer från getter som lever i Inre Mongoliet. Getterna går fria på bete och tas om hand av lokala herdar. De befinner sig på herdarnas gårdar när gräset behöver återhämtning och den perioden när kashmirullen klipps bort inför den varma sommarsäsongen.

Trimning

Hos våra leverantörer trimmas eller klipps getterna då det är en process som går snabbare och minskar stressen hos djuren.

Ullen skickas därefter på tvättning och rengörs från smuts som fastnat under vintern

Infärgning & spinneri

Från den rena ullen så separerar man nu de långa fibrerna från de kortare. I våra plagg har vi valt att enbart använda oss av de långa fibrerna, då de är mjukare och håller en högre kvalitet.

Ullen färgas i nästa steg till önskad färg i stora färgbad. Ljusare nyanser kräver mindre färg då färgskalan ligger närmre ofärgad ull. De färgerna kan upplevas som mjukare än t.ex. svart eller mörkare toner som kräver mer infärgning.

Därefter spinns ullen till garn som snurras på stora garnrullar.

Stickning

Nu stickas det färgade garnet i stickningsmaskiner där varje del stickas för sig, ex. ett framstycke, bakstycke och två ärmar.

Dessa delar länkas sedan ihop. Denna del i produktionen är ett noggrant arbete som kräver erfarenhet och tid, eftersom varje maska länkas med varandra.

Tvätt & paketering

Plaggen tvättas, ång-steamas och kontrolleras innan neck label, care label och storleksettikett sys på.

Sedan viks plaggen och packas ner i förvaringspåsar som läggs i kartonger och transporteras till oss.

 

SE FLER BILDER FRÅN VÅR PRODUKTION