Davida på besök i Inre Mongoliet

För att säkerställa goda arbetsvillkor och djurhållning så besöker vi regelbundet våra leverantörer. Det är viktigt för oss att du som kund ska känna dig säker när du handlar och använder våra produkter.

Här är Kristian, Head of Retail och Sofie, Head of Design på besök hos getfarm, spinneri, färgeri och fabriker i Inre Mongoliet.

 
 

Färgbad & Spinneri

Efter cashmereullen har tvättats och de olika fiberlängderna har separerats så packas ullen upp i stora påsar som går iväg till färgeriet. Där färgas den råa ullen i stora färgbad som på bilden uppe till vänster.

Nästa steg i processen är att ullen ska bildas till garntrådar - här transporteras ullen genom flera olika typer av maskiner innan det är en färgispunnen lång tråd. En del av processen ser ni i bilderna ovanför och nedanför.

 
 

Stickning & Länkning

När tråden blivit lång nog så spinns den vidare upp på flera mindre trådrullar så som man kan använda i de stora stickningsmaskinerna. I stickningsmaskinen så stickas alla delar för sig, t.ex. ett framstycke, ett bakstycke och två ärmar.

Dessa styckena länkas sen ihop med varandra i en process som kallas för "linking". Detta är en tidskrävande process som kräver både noggranhet och erfarenhet. På bilden till höger länkas ett fram- och bakstycke ihop i sidsömmarna. Ett riktigt hantverk!

 

LÄS MER OM VÅRA SKÖTSELRÅD HÄR